ایجاد چرخه تولید = ریشهکن کردن فقر
شاید بیراه نباشد اگر منطقه دیشموک در استان کهگیلویه و بویراحمد را یکی از محرومترین مناطق ایران بدانیم؛ با یکی از بالاترین آمارهای خودسوزی دختران و زنان جوان، آمار بالای بیکاری، نبود زیرساختهای مناسب از جمله جادههای نامناسب و سرانه پایین فضای آموزشی، کمبود فضاهای فرهنگی و ورزشی، بیتوجهی به میراث فرهنگی و عدم وجود فضای صنعتی (برای آشنایی بیشتر با این منطقه، این مقاله را بخوانید).
ما در خیریه بارقه اما پتانسیلهای بسیاری در این منطقه میبینیم، ظرفیتهایی که با تلاش و عزم جدی میتوان آنها را شکوفا کرد. چالشهای این کار کم نیست، بهویژه اگر هدف توسعه پایدار چنین منطقهای باشد.
و اینگونه شد که بر آن شدیم یک واحد صنعتی در دیشموک راهاندازی کنیم. این طرح با سفری به این منطقه و بازدید از سه قطعه زمین جهت احداث کارگاه عملاً کلید خورد. با بررسی مؤلفههایی مثل فاصله مناسب از مناطق مسکونی بهعلت بوی نامطبوع گیاهانی مانند سیر، جهت باد، مسطح بودن زمین، فاصله مناسب از جاده اصلی، نوع مالکیت زمین و منابع موجود، گزینه مناسب برای اجرای این طرح انتخاب میشود.
ما بهطور پیوسته در جلسات هفتگیمان در خیریه ابعاد مختلف و چالشهای این پروژه را بررسی میکنیم و تلاش میکنیم منابع لازم برای احداث چنین کارگاهی را فراهم کنیم.
این طرح با هدف اشتغالزایی پایدار و ترویج فرهنگ کار از طریق تولید پودر سیر بهعنوان یکی از گیاهان مستعد رشد در منطقه دیشموک و با بررسیهای کارشناسی لازم از نظر جغرافیایی، زیستمحیطی، فرهنگی، نیروی کار و بازار فروش دنبال میشود.
لازم به ذکر است که کلیه درآمدهای این کارگاه وقف منطقه دیشموک خواهد شد.